Home / Beginners / E-Sigaret Beginners Info / Zomertips voor dampers!
Zomertips Vapen

Zomertips voor dampers!

Warmte en de zon zijn helemaal geen goede vrienden van je e-liquids en vape spullen.

Summertime! De tijd van het jaar waarin alles buiten gebeurt. Als Belgen zijn we niet allemaal voorzien van een Vespa, een superhandig vervoermiddel waarvan vooral Italianen gebruik maken om zich op hete dagen te verplaatsen. Helaas moeten wij meestal naar de wagen grijpen om ons te verplaatsen naar een of andere BBQ of zomers feestje.

Laat je e-liquidflesjes of -tanks nooit in direct zonlicht of in een warm voertuig liggen. Temperaturen in een gesloten wagen of  kunnen tot 60° Celcius oplopen, zelfs wanneer je wagen in de zon geparkeerd staat bij buitentemperaturen “slechts” 20° C.

We gaan hier niet de technische kant uit en in detail uitleggen hoe VG kan beginnen af te breken bij hoge temperaturen en zo nefast is voor de kwaliteit van je e-liquid. Of hoe PG onstabiel wordt wanneer het blootgesteld wordt aan direct zonlicht en zo zijn smaak verliest. Maar bij deze weet je dat ook.

Het belangrijkste wat je moet weten is dat wanneer je liquids aan hoge temperaturen worden blootgesteld, ze een pak vloeibaarder worden.

De liquid in je tank vindt dan heel gemakkelijk via je wicking een weg naar buiten. Een lekkende tank is niet aangenaam voor je dashboard, zetels en natuurlijk voor jezelf.

Hetzelfde geldt voor je batterijen. Elektronische sigaretten bevatten allemaal lithium ion batterijen. Wanneer ze blootgesteld worden aan hoge temperaturen kan de cell beschadigd worden. De batterij zal steeds minder van zijn lading vasthouden. Als je je vapespullen in de zon of in een warm voertuig hebt laten liggen, wees dan niet verrast dat je batterijen daarna sneller leeg zijn dan ervoor.

Als lithium ion batterijen echt warm worden – bij temperaturen boven 50°C. kunnen ze “thermisch gaan”. Dat betekent dat ze kunnen breken en exploderen.

Laat je vape materiaal dus nooit in de auto liggen. Neem het mee of leg het in een plastic zak in een koelbox als je die bij de hand hebt. Heb je absoluut geen andere mogelijkheden dan is het handschoenkastje het beste alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+